Växtriket och djurriket

Växtriket och djurriket kom först ifrån havet där jordens alla liv började. De har sedan när det flutit upp magma i vattnet som svalnat från sprickor i jordens magma sedan stelnat. Då det magma som finns är  flytande  bergarter med temperaturer av värmenivåer flöt bergarten på det men i en temperatur till jordens yta och där kanske det kom förutsättningar i temperatur för (livet). Då det blev mer avkylt kunde livet klättra sig upp på land. Där ett nytt rike av djur och växter började ta fart. Först skett av Dinosauriernas ryggradsdjur likt en ödla och fisk med ben. Deras ägg var då ännu likt krokodiler var vid stränder. Då de kunde växla likt krokodiler mellan land och vatten. Senare kom det att bli bättre anpassade reptil ägg och ryggradsdjur som blev utvecklat. Från ett system i näringskedjor i vattnet från första början, till att det blev ett nytt system på land.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *